רווקה נגיעה עצמית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/02/18 21:12 ג באדר התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב

ראשית אני מתנצלת על השאלה בפורום כזה

אני בחורה בת 20 מבית דתי חזק ועוד מעט אתחיל לצאת לדייטים למטרת נישואין בעז"ה.

-----

מגיל צעיר אני חוטאת עם עצמי----

רציתי לשאול:

א. האם עלי לספר זאת לבחור במידה ויציע ל נישואין? האם פרט זה חשוב?

ב. התחלתי לחשוש פתאום שאולי קרעתי לעצמי את הבתולים (חשוב לציין שלא זכור לי פעם שגרמתי לעצמי דם) האם דבר זה אפשרי בכלל? או שקריעה ניתנת רק ע"י ------ ------ הבעל? ואם זה אפשרי איך ניתן לבדוק את זה?

תודה רבה

תשובה

שלום

א. מכיוון שלא קיימת מעשה אישות עם אדם, אין חובה לספר את מה שכן עשית, ואף אין זה ראוי לספר זאת.

ב. הדבר אפשרי. אולם אין צורך לבדוק זאת בימינו במקרה כזה.

טהרת הרעיון והדמיון היא הבסיס להשראת שכינה.

גבשי לעצמך נתיב שבו תקדשי את העין, הדמיון, והמחשבה. ראשית המסע אל הקודש תהיה בהתרחקות מהמדיה המערבית המושכת את הנפש ואת הגוף מטה מטה

כל טוב