רב שמחלק אלכוהול בשיעור

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/01/18 09:44 יב בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב, בעיר שלי יש רב שבכל יום שישי באה אליו קבוצה של בנים דתיים אחרי סעודת שישי, וחלק מהכיבוד שם זה אלכוהול, שכמובן הבנים לפעמים משתכרים ביום שישי בערב..

רציתי לשאול האם הדבר לא תמוה?

תודה

תשובה

שלום

לא נכון להתרכז בעניין מצד הרב. אלא בנושא עצמו, האם הוא מועיל ליראת שמים ולבריאות נפשית של התלמידים. התשובה היא שכנראה הדבר אינו מועיל ויתכן שמזיק כפי שרמזת בתאור ההשתכרות.

לכן צריך בנימוס ועדינות לבקש מהרב להגיש שתיה אחרת במקום אלכוהול ולומר שזה מאד חשוב לכם.

בהצלחה