קשר עם חבר בוואטסאפ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/12/18 00:04 ח בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

תודה רבה על האתר שתורם לי ועוזר לי המון.

אני נערה חרדית בת 16 ורוצה לדעת האם יש בעיה כלשהי בלהיות בקשר עם נער חרדי גם כן בוואטסאפ.

אנו לא מתראים הרבה וגם כשכן שנינו מקפידים מאוד על ההלכה ועל כן אין בינינו בעיה של שמירת נגיעה וכו.

האמת היא שאני קצת מבולבלת בנושא זה משום שעל פני השטח בחברה שבה אני חיה כמעט ואין קשר חברי בין בנים ובנות ואני רוצה לדעת אם זה נובע מקטע חברתי 'שיראה לא לעניין' ועל כן לא יוצא לי לראות את זה או שאולי יש בכך בעיה עקרונית כלשהי שאני לא מודעת אליה?

תודה מראש!

תשובה

שלום

לקשר בין נער ונערה או איש ואישה, כשלא מדובר בקשר טכני (קונה ומוכרת, עניינים טכניים בעבודה וכדומה), אלא בקשר שיש בו גם צדדים רגשיים של קירבה, יש מקום רק כאשר זה במטרה של נישואין (או בדיקה לקראת נישואין).

בהנחה שזה לא זה, אז זה נכלל בדברי השולחן ערוך (בהתבסס כמובן על דברי חז"ל והפוסקים) שצריך להתרחק מאוד מאוד. זה לא צנוע.

בהצלחה רבה (והתודה על האתר מגיעה לעורכים. לא לי)