קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/17 22:56 יא באב התשעז

שאלה

שלום שמי הילה יאנה אוליינוב, אני נמצאת בתהליך מדהים של גיור, אני מרגישה שאני מתחזקת ומתקרבת לאלוהים, בתחילת דרכי מאוד התחברתי לתפילת שמע שעל המיטה מכיוון שחיפשתי איזה תפילה שבעצם תגן עלי, תשמור עלי בלילה ותעיר אותי באנרגיות טובות ליום חדש...מצאתי את החיבור שלי לתפילה הזאת, גם הבנתי שיש גם ישועות מאוד חזקות כשקורים את התפילה הזאת, אך יש נוסח אחר כל פעם, ברצוני להבין האם זה בסדר מה שאני קןראת בסידור שיש לי לנשים נוסח ספרד התפילה בסידור הזה יותר קצרה מנוסח הרגיל...האם זה אותה השפעה? והאם תוכלו להסביר לי יותר על התפילה הזאת? תודה רבה ...ושיהיה יום קסום ומלא אהבת חינם!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שמחתי לראות את התהליך שאת עוברת בשמחה, נראה שאת מוצאת את דרכך בקרבת אלוקים לי טוב. עלי והצליחי.

לעניין קריאת שמע על המטה יש נוסח ויש הוספות רבות, על כן את צריכה לומר לפי הנוסח שאת מתפללת את ג' התפילות כל יום.

עיקר תפילת ק"ש על המטה היא להעלות את האדם ואת כל מעשיו לעולמות גבוהים יותר (כף החיים סי' רלט אות ד). על כן ראוי לכוון בה שאדם רוצה לעלות את מעשיו מעולם המעשה לעולמות גבוהים יותר. על כן כל יום מעלים את המעשים ובאים בבוקר בנפש נקיה ומחודשת לעבודת הבורא בנקיות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי