קריאת שמע על המיטה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/18 17:17 ז בכסלו התשעט

שאלה

שלום רב,

ברשות הרב שתי שאלות

1) האם ניתן לומר קריאת שמע על המיטה וברכת המפיל לאחר חצות הלילה.?

2) האם אבל בתוך 12 חודש יכול להשתתף בסעודה לסיום מסכת. (כאשר העיקר שם הוא הסעודה)?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מבחינה הלכתית - כן. יש דעות שונות, הלקוחות יותר מתחום עולם הסוד.

לגבי השתתפות בסיום - נקודת המוצא היא שלא משתתפים בסעודה של שמחה. ברם, אם אתה מסיים, או שיש חשיבות גדולה להשתתף בסעודה זו, ניתן ללכת לאור המקילים והמתירים זאת.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן