קריאת שמע ותפילה לא בזמנה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/06/21 12:11 יד בתמוז התשפא

שאלה

שלום וברכה,

לפעמים קורה לי בשבתות (כשאני בלי השעון מעורר) שאני מתעורר לאחר סוף זמן ק"ש ולפני סוף זמן תפילה. האם במצב זה לקרוא תפילת השחר ושחרית כרגיל(ואז ייוצר מצב שאני יתפלל 18 לאחר סוף זמן תפילה) או שעליי לדלג על קטעים ולהזדרז להתפלל 18? האם במצב זה יש טעם להשלים את הקטעים שדילגתי? איך אפשר לכפר על שלא אמרתי קריאת שמע בזמנה?

יש אולי לרב עצה בשבילי להתעורר מוקדם בשבתות? (אם אני ישן עם תריס פתוח אני מתעורר מאוד מוקדם ומרב עייפות נרדם וממתעורר אחרי זמן ק"ש.)

אציין שאני כרגע מתפלל ביחידות.

תודה רבה ושנזכה לימים בטוחים.

תשובה

יש לדלג כדי להגיע לתפילה בזמנה- אין לדלג על ברוך שאמר אשרי וישתבח וקריאת שמע וברכותיה אף שאינן בזמנן כבר.

לפי הספרדים ניתן לדלג גם על ברוך שאמר אשרי ושיתבח.

העצה להתעורר בזמן- היא לא ללכת לשיון מאוחר, או לקנות שעון מעורר שמצלצל פעם אחת לזמן מסויים ואח"כ נכבה לבד