קריאת שמע ונטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 09/09/17 20:29 יח באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בתהליך גיור וקצת מבולבלת מכל המידע שיש באינטרנט ומהשיעורים שעברנו בקורס.

נטילת ידיים:

א. אם אני צריכה להתפנות בבוקר, האם אני נוטלת לפני או אחרי ובאיזו צורה? ומתי אומרים אשר יצר?

ב. אם אני הולכת במהלך היום לשירותים, מה התהליך של נטילת ידיים ואשר יצר(מתי אומרים מה?) האם צריך לברך על הנטילה?

ג. לפני אכילת לחם, איך אני נוטלת ידיים והאם צריך ברכה?

ד. אם אוכלים סעודה שלא כוללת לחם, לפי הבנתי אין צורך בנטילה אלא רק בשטיפה רגילה לצורך ניקיון

האם אני צודקת?

קריאת שמע:

אני יודעת שמופיע בתפילות, אני מתפללת שחרית וערבית

האם חוץ מזה אומרים גם על המיטה קריאת שמע בוקר ולילה?

אם כן אז באיזה שלב ומה התוכן?

אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי ולכוון אותי.

תשובה

שלום וברכה,

א. כאשר את קמה בבוקר, נוטלת מיד את ידייך לסרוגין, (ז"א פעם יד ימין, ופעם יד שמאל, כך שלוש פעמים) ולאחר מכן מתפנים וכו' . לאחר שסיימת להתארגן, נוטלת שוב פעם את ידייך, ומברכת על נטילת ידיים, ולאחר מכן מיד את ברכת אשר יצר. (ואת ברכה אלוקי נשמה)

ב. במשך היום כאשר את יוצאת מהשירותים, את נוטלת ידיים ומברכת את ברכת "אשר יצר" בלבד.

ג. אם את אוכלת כמות של עד כביצה לחם, (ז"א 56 גרם) את נוטלת ידיים, ללא ברכת "על נטילת ידיים", אלא רק את ברכת "המוציא לחם מין הארץ ", על הלחם.

אבל אם את אוכלת מעל כמות של כביצה לחם, את נוטלת ידיים ומברכה על נטילת ידיים, ולאחר הניגוב של הידיים, את מברכת ברכת המוציא לחם מין הארץ.

ד. נכון.

בהצלחה בהמשך התהליך

ברכה והצלחה