קריאה בתורה לילד בר מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/20 13:05 כב בטבת התשפ

שאלה

ילד שנולד ב- יב ניסן תשס"ז והשבת הקרובה ליום הולדתו היא שבת חול המועד פסח.

א. אם הוא רוצה לקרוא בימי שני שקודם לשבת זו - מה הקריאה ?

ב. אם דוחים את הבר מצווה ליום שני שאחרי חול המועד פסח (כו ניסן) - האם הוא יכול לקרוא את אותה קריאה או שחייב לקרוא את הפרשה של השבת הבאה ?

עלי להדגיש שהבר מצווה מתוכננת לשעה 11, אחרי שכבר אנשים התפללו, כך שהקריאה איננה למטרת הוצאה לידי חובה.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. הקריאה ביום שני יב ניסן היא פרשת שמיני. הנער יכול לקרוא את הפרשה של יום שני.

2. בים שני כו ניסן יקראו תזריע מצורע. ואם הוא רוצה צריך לקרוא תזריע. באופן עקרוני אם הוא רוצה לקרוא שמיני, יכול לקרוא בלא ברכות, אלא סתם כקריאה.

מזל טוב שיגדל לתפארת

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ