קרונה בפורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/22 16:49 יב באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

לצערי אובחנתי היום ( מוצאי שבת) כחיובית, כנראה שלא אספיק להבריא עד פורים...

רציתי לשאול מה אפשר לעשות בעניין קריאת מגילה?

האמת שזה מאד מאד קשה לי כי גם בפורים לפני שנתיים הייתי בבידוד.

לגבי משלוח מנות אני יודעת שאפשר למנות חברה שתיהיה שליחה ומתנות לאביונים זו לא בעיה באשראי.

אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנוגע למגילה.

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה.

קשה שלא להזדהות עם הקושי, אולם אפשר לראות בזה גם דבר מה מיוחד: תוכלי לעשות את ה'אמת' שבפורים - נקיה - בלי כל התפאורה מסביב. יש גם בזה משהו מיוחד.

השיגי לעצמך מגילה כשרה וקראי את המגילה בברכות. בלי טעמים. בקריאה נכונה.

אם זה קשה לך את יכולה להאזין לשידור ישיר של קריאת מגילה (יש כמה כאלה ברשת) אבל לא לצאת בזה ידי חובה, אלא במקביל לקרוא ביחד עם הקורא את המגילה הכשרה שיש בידך.

את יכולה לשלוח מנות על ידי שליח וכדו',

והעיקר - להתמלא בשמחה פורים על כך שהקב"ה גאל אותנו מיד צר, וליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר.

כל טוב ושמחה גדולה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן