קפסולות קורונה בבית הכנסת של משפחות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/09/20 06:37 ה בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

האם לצורך הגדלת מספר המתפללים ביום הכיפור, מותר ליצור קפסולות של משפחה גרעינית (אבא אמא וילדים)? כאילו מתפללים ביחד בסלון, רק שבפועל, נמצאים בחללים שונים של בית הכנסת.

כל קפסולה תהיה מבודדת מקפסולות אחרות באמצעות מחיצות כך שאתה רואה רק את בני המשפחה שלך וגברים לא רואים נשים, למעט אשתו שנמצאת איתו.

חלוקה זו, חוסכת את המקומות הריקים בין הקפסולות, שכן בני משפחה אחת יכולים לשהות ביחד

תשובה

שלום וברכה

אין ספק כי אם היית שואל שאלה זו בשנה אחרת התשובה הייתה חד משמעית - הדבר אסור, ומהווה שינוי דרמטי של אורחות התפילה בבתי הכנסת, שאנו מקפידים עליהם מאוד.

האם השנה הדבר יהיה מותר, בשל המגיפה ?

לדעתי, משלוש סיבות אין לעשות כך בבית כנסת:

א. בכלל, אין להתפלל בבתי כנסיות, ויש להתפלל בחוץ. המגיפה צריכה להשפיע קודם כל על שמירת פיקוח הנפש, והקפסולות האלה אכן מורידות את הסיכונים, אך לא מבטלות אותם.

ב. מדובר כאמור בשינוי מהותי מאוד של אופיו של בית הכנסת, שהוא משמעותי יותר מאשר הגדלת מספר המתפללים.

ג. טיעון חלש יותר, אולם עדיין משמעותי: אילו השפעות יהיו לכך בעתיד.

אם מדובר במנייני חצרות ומרפסות - התשובה היא כמובן אחרת.

כל טוב