קעקוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/09/20 09:40 ג בתשרי התשפא

שאלה

שלום רב יש לי שתי שאלות :

שאלה ראשונה יש לי קעקוע על אמה ימין וקעקוע על כתף שמאל שיור מעט לשריר איך אני אמור להתנהג בבית כנסת במיוחד בקיץ שחם ללכת מכוסה בידיים ? שאני רוצה להניח תפילין חושף את הקעקוע !

השאלה השנייה אני מתפלל בשבתות בבית כנסת ספרדי למרות שאבי מאוריציו ז"ל היה אשכנזי האם זה תקין להתפלל בנוסח ספרד (למרות שאבי לא היה איש מאמין) תודה רבה

תשובה

שלום

א. ראשית, האיסור על קעקוע הוא רק בעשייתו, ולא במציאותו על היד.

על כן אין בעיה להניח שם תפילין, כיון שזה גם לא נחשב חציצה.

אם אתה מתבייש שיראו את הקעקוע, אתה יכול להניח בבית או בפינה בבית הכנסת ואז לכסות את היד.

אגב, אני מבין שיש אפשרות להסיר את הקעקוע בלייזר, וזה מותר מבחינה הלכתית.

ב. באופן עקרוני אדם צריך להתפלל לפי נוסח אבותיו, ולכן אם זה אפשרי, בחלקים שאומרים בשקט תתפלל לפי נוסח של האשכנזים (ספרד או אשכנז. לפי מה שהיה נהוג במשפחתך. תלוי בדרך כלל אם הם ממוצא חסידי - ספרד, או ליטאי - אשכנז), ואת החלקים שאומרים בקול עם הציבור, תגיד לפי נוסח עדות המזרח עם הציבור.

אם קשה לך להתרגל לנוסח האשכנזי אתה יכול להמשיך להתפלל לפי הנוסח שמתפללים בו בבית הכנסת.

כל טוב