קיצוץ בית שחי עם מכונת תספורת

חדשות כיפה רבני בית הלל 29/04/18 11:41 יד באייר התשעח

שאלה

שלום, יש לי הזעת יתר ואני משתמש בתכשיר בלילה למניעת ההזעה, התכשיר גורם לגירודים ועקצוצים בשעות הראשונות אחרי ששמים אותו והשערות הארוכות מגבירות את הגירוד.

רציתי לדעת האם אין בעיה לקצר את השיער בבית השחי עם מכונת תספורת בשביל שפחות יגרד.

האם גם בספירת העומר יהיה מותר לקצץ?

תשובה

שלום. לפי דברי השולחן ערוך (המופיעים למטה) משתמע שבהקשר שגם אנשים מתנהגים ככה, אין בעיה הלכתית. מותר גם בזמן ספירת העומר כי אין קשר בין מעשה זה למנהגי אבלות.

כל טוב, יצחק בלאו

שולחן ערוך יורה דעה הלכות לא ילבש גבר שמלת אשה סימן קפב סעיף א

המעביר שער בית שחי ובית הערוה, אפילו במספרים כעין תער, היו מכין אותו מכת מרדות. בד"א, במקום שאין מעבירין אותו אלא נשים, כדי שלא יתקן עצמו תיקון נשים. אבל במקום שמעבירין אותו גם האנשים, אם העביר אין מכין אותו. הגה: ואפילו לכתחלה שרי (ר"ן פ"ב דע"ז). רק החברים נמנעים בכל מקום (שם ובב"י בשם נ"י) (וע"ל סימן קנ"ו). ומותר להעביר שיער איברים במספרים בכל מקום.

התשובה התקבלה מהרב יצחק בלאו, רב מרבני בית הלל