קיום צוואה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/22 17:21 טו בשבט התשפב

שאלה

שלום,

הורים שכתבו צוואה, ולא חילקו את הרכוש שווה בשווה בין הילדים, במחשבה ורצון שכך יהיה.

האם על פי ההלכה חובה לקיים את מה שכתוב או ניתן לשנותה על מנת שיהיה שיוויון בין הילדים וימנעו מריבות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם צריך לדעת האם הצוואה נכתבה כדין, מכיוון שדיני צוואות מורכבות מאד בהלכה שהרי זו הקנייה בחיים לאחר מיתה, ואין אפשרות לקנות לאחר מיתה. על כן יש צורך לעשות צוואה הלכתית נכונה, אבל בכו"א אפילו שאם אין צוואה עדיין יש מצווה לקיים את דברי המת. אבל מצווה זו היא חלשה יותר מאשר צוואה שנכתבה כהלכה שבה כבר בעצם חלה פעולת הקניין. על כן בצוואה הלכתית אי אפשר לשנות אבל במצוה לקיים דברי המת כן יש מקום להגיע לסיכום. גם בצוואה הלכתית יש אפשר לוותר ולהגיע לסיכום אחר, דהיינו יעשו את הצוואה ולאחר מכן יעשו הסכמים פנימיים, אבל כל זה תלוי אם על הילדים מסכימים על מהלך זה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן