קידוש, רק על תירוש?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/20 17:04 ו בניסן התשפ

שאלה

שלום לרב.

אני בעל משפחה ויש לי קושי תמיד בשבתות וחגים נושא הקידוש על תירוש. התירוש מתוק לי מדי, אינו ערב לחיכי ואני מתקשה מאוד לשתות את הכמות בבחינת 'מלוא לוגמיו'.

רציתי לשאול האם ישנה אפשרות לקדש על יין יבש כלשהו, והאם רק על תירוש ניתן לקדש ולברך בורא פרי הגפן?

תודה לרב.

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אם היית שואל אותי מלכתחילה על איזה יין מותר לקדש - הייתי אומר לך על המשובח יותר (שהוא בוודאי יבש, מול תירוש), ויש גם עדיפות ליין לא מתוק, כי לחלק מהראשונים - על המזבח לא היו מנסכים יין מתוק, שהלוא נאמר "כי כל שאור וכל דבר לא תקטירו ממנו אשה לד'".

אלא אם כן יש משהו שלא הבנתי.

כל טוב וחג שמח