קידוש - בעמידה או בישיבה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/04/06 17:11 כה בניסן התשסו

שאלה

שלום לכם!האם מותר לעשות קידוש בערב שבת בישיבה ולא בעמידה? וכאשר הייתי אצל חברה בשבת, והקידוש נעשה בישיבה.. כיצד אני אמורה לנהוג?

תשובה

שלום לך.
דרך אמירת הקידוש תלויה במנהגים. השמירת שבת כהלכתה כותב שיש הנוהגים לעמוד, יש הנוהגים לשבת והמנהג המובחר הוא לעמוד בחלק של העדות ולשבת בחלק של הברכות.
חז"ל אומרים: אל תשב בין העומדים ואל תעמוד בין היושבים. משמעות הוראה זו היא, שצריך להשתדל לנהוג כמנהג המקום ולא להיראות חריג (כמובן, במקומות שהמנהג לא נוהג את ההלכה). מובן מאליו, שאם את נמצאת אצל אחרים עליך לנהוג כמנהגם בזמן הקידוש.

חזקי ואמצי.
אילה.
tsbias@actcom.co.il