קורוהה- מקווה נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/03/20 00:52 כו באדר התשפ

שאלה

שלום,

האם ישנו פסק הלכה לגבי טבילה במקווה נשים בימים אלו?

אני קוראת דעות שונות, אך לא מצאתי פסיקה מה לעשות.

איני בבידוד, אך לצד ההגבלות החמורות וההנחיה שלא לצאת מהבית, איני יודעת כיצד יש לנהוג

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שום הגבלה לצאת לצרכי מצוה, ובתוך כך כלול גם מקוה. רוב המקוואת בארץ עומדות בתקן משרד הבריאות, (כלור וכו') ואין בעיה לטבול בהן. על כן ראוי לעשות את עיקר ההכנות בבית ורק לגשת לטבול. לדאוג שבמקווה לא יהיו יותר משתי נשים טובלות בבאת אחת, אחת טובלת והשניה מתכוננת, אבל לא באותו חדר.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ