קורבנות- חומש ויקרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/04/20 09:56 כט בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

בני הבכור בן ארבע וחצי ובתקופה זו של קריאת חומש ויקרא אני משתדלת והוא נהנה לשמוע על פרשות השבוע.

איני יודעת איך נכון להציג בפניו את נושא הקרבת הקורבנות - שלא יתפס בעיניו שהחיות עצובות ששוחטים אותן וכו'. גם בסיפור יציאת מצרים התקשיתי לספר לו על הציווי לקשור את הכבש למיטה , לשוחטו וכו'.

אודה לדעת הרב איך נכון להציג לילד בגיל הגן את הדברים.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על תלמוד התורה, ועל הרגישות לילדים הבאה עימה ביחד.

מניסיוני למדתי שהילדים אינם מוטרדים משאלה זו.

אלו שאלות כבדות משקל העולות בגיל מאוחר יותר.

בשעה שאנו לומדים איתם בגיל הזה את פרשת השבוע - תשומת הלב ניתנת לרצון להביא לפני הקב"ה, לחובה להתכפר מטומאת החטא וכדו', ובשפה הזו אכן ניגשים ללימוד הקורבנות (מדגישים את הקירבה הטמונה במילים קורבנות).

ובגיל מאוחר יותר עוסקים בהשלכות היותר רחבות שלהם.

כל טוב