קונפילקט בתפילה הכנה, כוונה, ספונטניות ושמחה בתפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 12:43 כח באב התשעט

שאלה

רציתי לדעת איך ניתן לעשות סדר בתפילות עצמם? (יש של שמחה, זעקה, בכי, סליחה, רוגע של קרבת ה')...

שהרי היא בעצמה עבודת הלב והרגשות הלב?!?!?!

זה קונפילקט פנימי :"תבוא מוכן לתפילה ויהיה לך יותר קל להתבטא, יותר תתרכז במילים ובמשמעויות שלהם", ומנגד, מצד שני: "תשמח על זה שאתה מדבר עם ה', כיוון שמשמעות התפילה זו שמחה על היכולת שלנו בכלל לדבר לפני ה' "

קשה לאזן בין 2 הגישות האלו. מה אפשר לעשות?

בברכה

אריאל

תשובה

שלום וברכה

ומי אמר שצריך לעשות סדר בתפילה ?

ולמה שלא יהיה בה תשתית מסגרתית קבועה – כפי שהיא כתובה בסידור, אך אכן להתפלל פעם אחת מתוך שמחה, ופעם אחרת מתוך מצוקה, ופעם אחרת מתוך כאב, ופעם אחרת מתוך הודאה.

ולהניח לתחושה הפנימית של הלב להוליך אותנו, ולא לשעבד מלכתחילה את התפילה למשהו מוכתב, שאינו מאזין לקשב הפנימי שלנו.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב