קולגן

חדשות כיפה רבני כושרות 10/11/19 18:43 יב בחשון התשפ

שאלה

שלום ידוע לי כי תוסף התזונה קולגן עשוי מבעלי חיים. האם מותר לקחת אותו, שכן זה רק לצרכי יופי וחיזוק ולא ממש לרפואה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ישנו בשוק גם קולגן סינטטי שאינו מן החי.

ליטול קולגן מן החי זה באמת לא פשוט מבחינה הלכתית, כיון שלא הותרו תרופות מרות אלא למי שמוגדר 'חולה'.

להרחבה בדעות הפוסקים בזה תוכלו לעיין כאן:

https://www.kosharot.co.il/כשרות-תרופות

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן