קדיש בזמן קורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/07/21 08:38 יט באב התשפא

שאלה

בעוד שבוע יחול יום הזכרון לאמי.

השנה – בגלל פחדים ממחלת הקורונה – אני חושש להגיע לבית כנסת למניין להגיד קדיש.

אני בן 68 ובעל הרבה מאוד מחלות רקע, כמו כן כבר חליתי במחלה פעם אחת ואני מנוע מלהתחסן, בגלל סיבות רפואיות

כמה פעמים אני אמור להתפלל במניין לאמירת קדיש – או – מה מספר התפילות אשר יחשבו "בסדר" או "מספיק" בכדי לצאת ידי חובה?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אכן ראוי מאוד שלא תגיע כלל לבית הכנסת לאמירת קדיש במצב הזה, וזו תהיה השנה צורת הקיום של זכרון אמך היקרה. היא בוודאי הייתה מעדיפה את זה.

ואם אפשר לבקש מהציבור שתאמר קדיש אחד מחוץ לבית הכנסת - זו תהיה זכות.

כל טוב ובריאות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן