קדושת עפר הר הבית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/01/20 13:38 ב בשבט התשפ

שאלה

שלום

חשבתי לייצר תליון שיכיל תא קטן ובתוכו מעט מאדמת הר הבית, בסביבות ה 10 גרם אדמה, במטרה ליצור מוצר מכיר שאמכור באמצעי מכירה שונים - אתר\ חנות, להלן מספר שאלות בנוגע לאדמת הר הבית:

א. מבחינה הילכתית האם יש בעיה לענוד תליון שמכיל אדמת הר הבית ליהודי וגם לגוי?

ב. התא שבתוכו מונחת האדמה יהיה עשוי ממתכת כמו כסף האם יש בעייה להיכנס עם תליון כזה למקומות מטונפים?

ג. האם יש בעיה הלכתית בלקיחה של 2-- 3 ק"ג עפר מהר הבית ואחסונם בביתי וכן התעסקות בעפק הזה ומילויו בתאים?

ד. אם חורטים אותיות במתכת בגריעה של חומר, כך שמה שמתקבל זה אות ריקה, נגטיב, ואין לאות עצמה ממשות, האם זה מתיר להיכנס עם זה למקומות מטונפים, למקלחת ולישון עם זה?

ה. האם ישנה איזושהיא בעייה עם מכירה של תליון כזה מצד דרך ארץ?

תודה רבה

אלישע בנבנישתי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לקחת עפר מהר הבית (לא מקום העזרות) ואין בו קדושה, אולם עפר שנלקח מעזרות יש בו קדושה.

הצד הדרומי הוא באזור אורוות שלמה או מסגד אל אקצה (לא מסגד הסלע).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ