קדושה והתחזקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/20 12:00 יח בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב

אני שמח שיש לי הזדמנות לשאול פה בצורה אנונימית אחרת הייתי מתבייש לשאול ולא שואל בחיים.

כשהייתי צעיר יותר ויותר בקודשה שמתי לב שאני מזהה כהנים בלי שאומרים לי

אותו דבר לגבי בעלי תשובה

גווים ויהודים

כשגדלתי והתרחקתי מהקדושה ביחס לעבר,הפסקתי לזהות כהנים

רציתי לשאול מזה ?

אני יודע שזה נשמע מוזר והזוי אבל אני דובר אמת ותמיד רציתי לשאול על זה ולא היה לי את מי

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש בעולם הרבה מאוד כוחות ויכולות שכרגע אין להם הסבר הגיוני. מה היו חושבים לפני 100 שנה אם היו מספרים שאדם ילך על הירח, או שאפשר יהיה לדבר בעזרת מכשיר קטן, עם כל אדם בכל מקום בעולם.

אם היו לפני 200 שנה אומרים שבני אדם יטוסו ב-'ספינות אויר' (מטוסים).

יכול להיות שיש לך כשרון לקלוט דברים שרוב האנשים לא מסוגלים לכך. אולי בעוד 100 שנה יבינו כיצד זה קורה.

לפי מה שאתה מספר, הכישרון הזה כרוך בשמירת קדושה. זה לא מפליא, אנחנו מאמינים ששמירת קדושה מעניקה כוחות רוחניים מיוחדים - הטהרה היא מושג בסיסי בחיי קדושה.

מסקנה: אמנם חשוב ונכון לכל יהודי לשמור קדושה. אבל אצלך, עם היכולות שלך, וודאי נכון וחשוב לשמור קדושה.