קבלת תרומת ביצית מהבת שלי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/11/19 15:41 יט בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני נשואה שנית.

השבוע יש לי יום הולדת 47.

יש ילדים לי וגם לבעלי מנשואים הקודמים.

אנחנו נשואים כ3,5 שנים. היה לי הריון לפני כשנתיים, שניגמר בשבוע 6 בערך.

השאלה שלי היא כך:

האם מותר לי לקבל תרומת ביצית מהבת שלי?

היא לא נשואה ולא היו לה ילדים, היא בת 23

תודה מראש על התשובה!

תשובה

שלום וברכה,

באופן פשוט בדרך כלל ההנחיה שלא עושים דברים כאלו כלל.

תרומת ביצית זה רק במקרים מאוד חריגים כשאין ברירה לזוגות חשוכי ילדים.

לך יש ברוך ה' ילדים, וגם לבעלך יש ברוך ה' ילדים.

כמו כן, בתרומת ביצית באופן שאת רוצה, כרוך בזה כמה בעיות שונות (חשש בעיית ממזרות, ועוד בעיות נוספות).

מכיוון ששאלת שאלה רגישה שייתכן שתלויה בדברים שונים (שלא פורטו כאן), אין זו תשובה שאפשר לענות עליה באתר אינטרנט, מבלי להבין את כל פרטי המקרה.

ולכן, אם הדבר חשוב בעינייך, אמליץ לך לפנות טלפונית למכון פועה, שיבינו את כל פרטי המקרה, ויכוונו אותך נכון מה לעשות.

מספר הטלפון שלהם:

בהצלחה רבה