צפייה בסרטון שעלה לרשתות החברתיות בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/04/22 22:49 ח בניסן התשפב

שאלה

שלום וברכה,

אשמח לדעת האם מותר לצפות לסרטון או תמונה שעלה לרשתות החברתיות, בשני מקרים: כאשר הוא צולם בשבת ובמקרה בו לא צולם בשבת, אלא רק הועלה בשבת.

הבנתי משו"ת אחר באתר שכאשר המלאכה נעשית באקראי, אפילו במזיד, מותר לאחרים להיות ממנה במוצאי שבת, והעלאת דברים לרשתות החברתיות הוא דבר שאולי אפשר להחשיבו אקראי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

ה'אקראי' שאתה מציין, כוונתו שזה מישהו שלא מחלל שבת באופן קבוע, מה שלא רלוונטי במקרה של שאלתך.

סרטון שצולם בשבת ואי אפשר לצלמו שוב (אירוע מסוים), יש אוסרים לצפות בו.

אם אפשר לצלמו שוב (סרטון נוף למשל) מותר לצפות אחרי שיעבור במוצ"ש הזמן שבו היה אפשר לצלמו. כנ"ל לגבי מה שהועלה בשבת, שאין איסור אחרי שעבר הזמן במוצ"ש שבו היה אפשר להעלותו.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן