צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/20 16:48 ג באייר התשפ

שאלה

למה אסור ללכת עם חולצה מעל המרפק וחצאית מעל הברך?? למה אי אפשר קצת מעל?? לא מדברת על גופיה או על חצאית מיני.. אבל קצת מעל המרפק או הברך

ולמה אסור מכנסיים רחבים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

למה ברור לך שגופיה וחצאית מיני זה לא טוב? אפשר היה באותה מידה לשאול גם על זה למה לא?

אני מבין שברור לך שיש מינימום שמעבר לו זה כבר - לא מכובד / חושפני מדיי / מגרה או הגדרה אחרת.

אז חז"ל הגדירו לנו את גבולות ההלכה (ותמיד צריך להגדיר איזשהו גבול, כי אם אין גבול, אז הכל פרוץ, וי מי שילך גם בלי בגדים בכלל), מתוך הבנתם שאלו המקומות הנכונים לכסות, כי זה כבודו של האדם, ואלו החלקים בגוף שצריך להצניע.

האם זה קל? לא בהכרח. לחיות על פי ערכים זה לא דבר קל, ואנחנו משלמים מחירים מסוימים עבור הערכים שלנו. אבל זה בדיוק האתגר שהופך אותנו לאנשים ערכיים באופן כללי, ולכאלה שחיים על פי רצון ה'.

הסיבה שמכנסיים נאסרו לבנות היא בגלל צורת הבגד הזו, שעניינה ההפרדה שבין הרגליים. הצורה הזאת איננה צנועה. נכון שאם המכנסיים היו מאוד רחבות, זה כבר היה פחות בעייתי., אבל איפה נמצא בדיוק הקו שמפריד בין הבעייתי למה שלא. (אם אלו מכנסיים כמו של גבר אז זהו איסור נוסף).

מקווה שעניתי לך

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן