צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/04/20 16:49 טז בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחורה דיי יפה ומאד מאד חשוב לי היופי של עצמי

ממש קשה לי לראות את עצמי כשאני לא במיטבי אפילו כשאני מנקה או עושה התעמלות

אני לא עושה קוקו למרות שהשיער מפריע לי, פשוט קשה לי לראות את עצמי עם קוקו

הבעיה היא כשאני יוצאת החוצה. אני חרדית ואני גרה באזור ממש דוס ככה שכשאני יוצאת החוצה עם השיער פתוח זה קצת בולט במיוחד כשיש רוחות והוא מתנופף (השיער שלי לא ארוך במיוחד, קצת אחרי גובה הכתפיים) יש לציין שאני הולכת בצניעות לפי ההלכה רק השיער קצת גבולי

אני שמה לב שאני לפעמים (לא לעיתים קרובות) מושכת מבטים אבל ממש קשה לי לצאת מהבית עם שיער אסוף ובלי איפור

מה אפשר לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום

עניינה של מידת הצניעות הוא לתת פחות מקום וביטוי לצד החיצוני והרועש בכדי להבליט את הצד הפנימי של האדם.

לכן רואים בחז"ל שהצניעות היא ההיפך מהגאווה ומההבלטה של האדם את עצמו (אצל רחל, שאול ואסתר).

ממילא, צניעות היא לא רק באורך הבגדים, אלא שייכת גם להתנהגות (ולכן חתונה צנועה היא לא רק חתונה עם מחיצה, שזה כמובן נצרך, אלא חתונה שלא "מוציאה את העיניים" לאנשים, ושלא מבזבזים עליה את כל החסכונות של ההורים, כדי שכולם יראו).

לכן אני חושב שבהחלט צריך לתת מקום לנורמות של החברה שבה את חיה ולמקובל סביבך.

לא נכון להופיע בציבור באופן שהוא יוצא דופן בצורה משמעותית, ובטח לא באופן שמושך מבטים. אבל מצד שני, ברור שאת לא צריכה לצאת החוצה בתחושה שאת מוזנחת או משהו מעין זה.

נראה לי שאת צריכה להתאמץ למצוא פתרונות יצירתיים שיתנו גם מקום לצורך שלך בהופעה נאה, ומנגד גם מקום למה שאת מרגישה בעצמך, שלא נכון להיות חריגה ובולטת בחברה שלך.

באיפור אולי זה יכול להיות משהו עדין, שלא מושך את העין.

ביחס לשיער זה לכאורה יותר מורכב, אבל אולי תצליחי למצוא תסרוקת או תספורת כזאת שתמצא חן בעינייך וגם תתאים למקובל אצלכם.

מקווה שסייעתי במשהו.

עלי והצליחי

כל טוב ומועדים לשמחה