צניעות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/03/20 21:53 ג בניסן התשפ

שאלה

הי קוראים לי תהילה, ואני מוזיקאית בתחומי...

השאלה שלי היא איך אני יכולה להתפרסם, ולהעלות תמונה נגיד לאינסטגרם\פייסבוק או אפילו בכללי בחיים תמונת פרופיל בוואצאפ... איך זה מסתדר עם הצניעות שאני מעלה תמונה וכולם יכולים לראות אותה, השאלה היא אם יש כללי צניעות לתמונות, גם כשאני לבושה כמובן לפי גדרי ההלכה?

תודה

תשובה

שלום לך תהילה היקרה ויישר כח על השאלה!

אין שום בעיה להעלות תמונה צנועה לפייסבוק או לאינסטגרם. צניעות אין משמעה 'להסתתר', אלא משמעה, לנהוג בצורה שאינה מושכת תשומת לב מיוחדת. לכן, כל עוד התמונה צנועה ומחוברת לחיים שלך - אין בעיה.

אני חייב לציין, שאם את גם שרה ולא רק מנגנת, אז יש בעיה בתמונה, משום שלהרבה פוסקים אין איסור 'קול באשה ערוה' באמצעים אלקטרונים אם לא יודעים כיצד הזמרת נראית.

בהצלחה רבה

טוביה