צניעות נשית בבריכה במלון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/19 11:33 כג בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נוסעת לנופש עם משפחתי בים המלח (חילוניים) ואמרתי להוריי שאני לא אכנס לבריכה מכיוון שזה אי צניעות ואז אימי אמרה לי שאם אני אכנס לבריכה (עם בגד ים צנוע) היא תקנה לעצמה גם והיא גם תלבש אותו ובכך לא תהייה פרוצה בבגד ים חשוף

השאלה שלי היא האם באמת ניתן שאני אכנס עם בגד ים צנוע לחלוטין בכדי שגם אימי תהייה צנועה ולא פרוצה לעיניי כולם?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה.

איני סובר כי לנשים מותר ללכת לבריכה מעורבת. חובת ״ולא תתורו״ והזכות להיות קדושים לא חלה על גברים בלבד, אלא גם על נשים, וממילא - על אף ההבדלים בלבוש וכדו׳ - עצם הנוכחות במקום בו גברים לבושים כפי שלבושים בים ובבריכה אינה ראויה גם לנשים.

על כן, ברמה ההלכתית, לא אומרים לו לאדם חטוא בשביל שיזכה חברך, אלא במצבים מיוחדים, ומה שאת מאתרת אינו כזה.

כמובן שצריך לדעת כיצד להתנהל ביחסי הורים וילדים, ולעשות את הכל בעדינות וברגישות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן