צניעות ונוסח תפילה/שורש משפחת אבי פה בעולם הזה,בגלגול הזה.

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/20 10:21 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום בהתחשב בשאלה הקודמת לגבי יצר הרע עם הגרביים ועם הצניעות בכלל. רציתי לציין שלפני יותר משנתיים גיליתי שהשורשים של משפחת אבי הם כנראה בחסידות (נוסח ספרד). גיליתי את זה דרך סידור ישן שמצאתי בבית וגיליתי שהיה שייך לאבא שלי. מאז שהתפללתי בסידור שהיה שייך לאבא שלי,עוד לפני שידעתי שזה שלו,הרגשתי תחושה מרוממת ומיוחדת מאוד בכל פעם מחדש עם אותו סידור.אבא שלי אשכנזי רומני וכהן,המשפחות של סבים שלי מצד אבי כולל סבים (סבא וסבתא)שלי,שמרו מצוות ולהתפתו לשקר שבחוץ,הם כבר לא בחיים,אני מקווה שהתשובה שלי עוזרת לנשמותיהם. מאז אני מתפללת נוסח ספרד. ניסיתי בבית את עצת הרב,לגבי הגרביים,אבל יש לי עדיין מלחמה פנימית. אני מרגישה לא מכובדת מספיק בלי גרב,אבל גם משוחררת בו זמנית,היצר מראה לי מצבים בראש,תוך כדי(כרגע בתוך הבית,לא בחוץ.)-חשוב לציין שאני הולכת עם צניעות מלאה גם בבית. ,מצד שני,בהתחשב בשורשים שלי מצד אבי,מה אני צריכה לעשות עם כל המצב הזה,מכל צדדיו לפרטים,מה הדין שלי(גם בפסח לא אכלתי קטניות,כי זה לפי אבי,אף שאני כבר לא יודעת אם זה מהעיקר הדין או לפנים משורת הדין?),אבל רוצה לשמח את הסבים שלי ולנהוג לפי מנהגי משפחת אבי עד שאתחתן בעזרת השם!! עוד פרט שלא ציינתי,זה המשיכה שלי לעולם החסידות בכללותו,הן בעבודת מידות,הן במנטליות ובתי כנסת חסידים שהתחלתי,אז הייתי קצת שונה בנוף,עם אופי פתוח ומאיר פנים בעזרת נשים,לכן,יש לי תחושת שייכות לשם,אבל גם רתיעה מסגירות וחומרות יתרות,בשל האופי הפתוח שלי,אני חייבת תשובה גם על זה ? אני בפרשת דרכים מורכבת ואני לא יודעת מה לעשות מכאן כדי לחיות לפי הרמה האמיתית שלי(עוד לא ממש גיליתי מה היא ע"פ הנתונים,מבחינת דרך בעבודת השם ודביקות בה,והן הילדים שיהיו לי בעזרת השם,אני רוצה שישמחו והעריכו את שמירת המצוות כמוני,באותה רמה ואף יותר(בשאיפה בעזרת השם). חייבת תשובה דחופה,כל המצב הזה מכביד עלי,כי אני צריכה כיוון אמיתי ושלם מכל הבחינות יד ביד תואם ב100% את המצב שלי בקדושה.

תשובה

שלום

כפי שכתבת, יש צדדים שונים ומורכבים בהתלבטויות שלך.

לא אוכל בהתכתבות קצרה כאן לסייע בעניין נפשי ותורני שיש בו צורך בהיכרות.

פני לרב או אשת רב, סמוך למקום מגורייך, כדי שישמעו את התמונה כולה ויסייעו לך כפי רוחך הטוב.

בהצלחה