צניעותה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/09/21 09:12 ט בתשרי התשפב

שאלה

היי, טובמאז ככה

אני תמיד הייתי קרובה לדת ולבורא עולם וברוך השם השנתיים האחרונות אני מתחזקת מאוד ושומעת יעורי תורה.

אני באה מבית שומר מצוות וההורים שלי הכי שמחים בעולם שאני הולכת בדרך הזאת ולא בצד השני.

לפני שנה בדיוק ביום כיפור קיבלתי לשים חצאיות ולאבא שלי לקח ק צת זמן להתרגל, אבל הוא מאוד שמח עם זה ואמא תומכת תמיד.

עכשיו אני הולכת עם חולצות שהשרוולים קצרים (מכסים את הכתף אבל לא את המרפק)

ואני רוצה מאוד להתחיל ללכת עם חולצות מכסות את המרפקאבל אני לא יודעת איך לומר זאת להורים שלי בלי שהם ילשבו אני הולכת להיות פנאטית או משהו כזה.

תודה רבה

תשובה

שלום

אשרייך על הרצון הטהור והקדוש הזה להוסיף בקדושה ובצניעות. איזו זכות ומעלה גדולה יש לך.

אני מציע לעשות את זה בצורה הכי ישירה - לשבת איתם בנחת ובנעימות, באווירה טובה, ולהסביר להם שאת רוצה להוסיף בצניעות, ושאת מרגישה שללכת עם שרוולים קצרצרים זה חושף ומביך אותך, ולכן את מעדכנת שאת הולכת להתקדם בכיוון הזה, ולהדגיש ולהבהיר שאת נשארת אותה בת שלהם, ולא עושה שינויים קיצוניים.

אני חושב שאם הם ישמעו את הדברים הללו ואם הם יראו שככל שאת מתקדמת בעבודת ה' ובפרט בצניעות את בת עוד יותר טובה ושמחה, ועוד יותר מכבדת אותם וגורמת אווירה טובה בבית, הם בטוח ישמחו מאוד בזה.

בע"ה בהצלחה רבה