צמצום ילודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/19 05:42 יח באב התשעט

שאלה

יש לי שאלה בנושא שבדרך כלל לא מדברים עליו, ובדרך כלל אפילו נהוג לעודד ילודה.

אבל הבעיה היא שכבר היום ישראל היא אחת מהמדינות הכי צפופות בעולם, ואומרים שבקצב הילודה הנוכחי נהפוך למדינה הכי צפופה בעולם (אולי חוץ מבנגלדש) בעוד כמה עשורים.

כנראה שטכנית יכולים לחיות פה כמה עשרות מיליוני אנשים, אבל זה יהיה נורא צפוף ולא נעים. אפשר לגור במגדלים ובבתים עם מרווחים קטנים, ובאמת יש היום שכונות חדשות שנראות מאוד צפופות, (וממרפסת של דירה אפשר ממש לראות ולשמוע מה קורה במרפסת בבניין ליד) אבל לדעתי זה לא ממש נעים...

מחירי הדיור עולים מהר בגלל הרבה ביקוש ומחסור בקרקעות, וכבר היום לוקחים לחקלאים את הקרקעות שלהם בניגוד לרצונם בשביל בניה. יש הרבה פקקים, ובחופשים נסגרים כל מיני אתרים תיירותיים מעודף מבקרים. אז מה יהיה כשיהיו פה כמה עשרות מיליוני תושבים? (וגם יהיו פחות שטחים פתוחים ומקומות לטייל כי הם גם יצטרכו בתים) נהיה גוש עירוני ענק?

אני כמובן לא מדברת על אי ילודה בכלל אלא על לשאוף שזוג הורים יביאו בן ובת.

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו עלתה כמה פעמים באתר זה.

אשמח אם תקרא דברים שנכתבו בדיוק היום לפני עשר שנים.

ואם תרצה לשוב ולדון בשאלה זו - אשמח.

כל טוב

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%d7%94%d7%92%d7%91%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%91%d7%92%d7%9c%d7%9c-%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa/