צליאק/ שיעור מינימלי של קמח המחייב בברכת המוציא

חדשות כיפה רבני כושרות 26/09/18 10:58 יז בתשרי התשעט

שאלה

שלום,

אני חולת צליאק כלומר נמנעת מאכילת גלוטן, הנמצא בחמשת מיני דגן. לאחר שנים בהן לא יכולתי לברך המוציא, למדתי על האפשרות לאפות לחם משיבולת שועל שאותה ניתן למצוא בתצורה נטולת גלוטן. הבעיה היא ששיבולת השועל מאוד מרירה ולחם העשוי רק ממנה אינו אכיל, ולכן מערבבים קמח שיבולת שועל עם קמחים אחרים, שעליהם לא מברכים המוציא. השאלה שלי היא מה השיעור היחסי המינימלי של קמח שיבולת שועל שאפשר להכניס לבצק כך שברכת הלחם תהיה המוציא. שמעתי שמכיוון שטעם שיבולת השועל דומיננטי מאוד, מספיק ששליש מהקמח יהיה משיבולת שועל, וכך אכן נהגתי למשך מספר שבועות, אך בחיפוש נוסף לא מצאתי פירוט לגבי דעה זו ולכן אני שואלת.

תודה רבה ומועדים לשמחה!

תשובה

שלום וברכה

מכיון שהקמח ניתן בכוונה כדי להוסיף טעם דגם נראה שכפי שאתם נוהגים אכן ברכתן המוציא.

מועדים לשמחה