צום תשעה באב בהריון- סכרת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/07/20 12:25 ג באב התשפ

שאלה

שלום רב כבוד הרב

אני בהריון שני, עם סכרת מאוזנת באינסולין.

תוהה אם יכולה לצום בתשעה באב וכיפור.אלו שני צומות שתמיד צמה אבל בהריון אמרו לי שזה מסוכן היות ויכולה להתייבש/צריכה לנטר סוכר/ככל שהצום מתארך- הסוכר שלי עולה.

אשמח לקבל הנחיה ברורה הלכתית לכך.

תודה רבה ובשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לא לצום

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן