צום עשרה בטבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/12/18 15:29 י בטבת התשעט

שאלה

היי, רציתי לדעת לגבי שתייה לפני כניסת הצום -קראתי הלכות בכל מיני מקומות ולא לגמרי ברורה לי נקודה מסוימת... אתמול בלילה בסביבות חצות נרדמתי והתעוררתי לאחר שעה בערך... לא תכננתי להירדם (שמתי לב במקום מסוים שהתייחסו לשינת קבע אז מהבחינה הזאת הבנתי שמה שקרה אתמול זאת לא הייתה שינת קבע כי לא תכננתי ללכת לישון באותו הרגע, פשוט העייפות גברה ונרדמתי). כשהתעוררתי, שתיתי מים, ואחר כך דאגתי שאולי לא עשיתי נכון, אף על פי שבמקומות מסוימים קראתי שגם אם לא התניתי לי מראש שאשתה אז מותר לשתות ויש על מה לסמוך. פשוט לא תכננתי להירדם ולכן לא התניתי שאקום ואשתה... אני מקווה שכוונתי ברורה. אשמח למענה

תשובה

אם זו לא הייתה הליכה מתוכננת לישון, אז את יכולה לשתות, כי אין פה שום כוונה לקבל את התענית.

כל טוב