צום כ' בסיון

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/05/03 13:32 יג באייר התשסג

שאלה

בסידורים מודפסים תעניות לכ' בסיון. רציתי לדעת מה המקור לתענית, מדוע היום לא מתענים, ואם לא ראוי ונכון לנוכח המצב הכללי לחזור ולהתענות?

תשובה

ב"ה י"ז אלול תשס"ג

שלום רב!

תענית זו מופיעה במגן אברהם על שולחן ערוך אורח חיים סימן תק"פ, ביום זה אירעו צרות לישראל. כיום לא נהגו להתענות בכל רשימת הימים המופיעה שם בשולחן ערוך אלא רק בתעניות המופיעות בספר זכריה: י"ז בתמוז, ט' באב, צום גדליה ועשרה בטבת, וכן בתענית אסתר, לא מנינו את יום הכיפורים שהוא הצום היחיד מן התורה. הסיבה שלא נהגו להתענות זה בגלל שכיום אנו יותר חלשים מן הדורות הקודמים ועוד שב"ה עם ישראל יצא מן הגלות, ומצבנו הכללי השתפר.

בודאי שאם אדם יכול ורוצה לקבל על עצמו תענית, ונמצא בשבוע בו חל תאריך שבעבר נהגו להתענות, רצוי להתאים עצמו לתאריך זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת