צום כיפור לאחר הלידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/10/19 17:18 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני לאחר לידת בני ( לידה ראשונה ) שעברו כמעט חודשיים נולד בכח בתמוז השנה ,באופן כללי בצומות של כיפור אני לא מרגישה טוב כל כך אם זה עם הקאות וחולשות ,השנה אני מניקה את בני בהנקה חלקית אבל עושה הכל כדי להגביר את כמות החלב כדי להגיע למצב של הנקה מלאה יותר נכון נלחמת על זה ,מה שמצריך ממני גם לשתות ולאכול ולשתות כדורים כדי שיוגבר ,אני רוצה לשאול לגבי צום כיפור אם יש היתר כלשהו לא לצום בגלל שאני אחרי לידה ועם ההנקה ? אני לא רוצה לקחת סיכון ולפדוע בהנקה שאני נלחמת עליה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים.

אשריך שאת משתדלת להמשיך ולהניק את הילד. אבל נראה שאפשר לשאוב מספר סעודות קודם יוה"כ ולהמשיך להניק ביום הכפורים פחות סעודות ובלבד שלא יתיבש החלב, יש לתת לו גם ממה שכבר שאבת קודם יום הכיפורים. כמו כן להשתדל לנוח במשך כל היום ללא התאמצות כלל, ואפילו לבית כנסת אין ללכת. אבל אם בכל אופן את מרגישה חולשה מיוחדת וסחרחורות אפשר לשתות פחות פחות מכדי שיעור (פחות מ 40 סמ"ק) כל 9 דקות.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ