מה בעצם מותר וכדאי לעשות ב י"ז בתמוז ובתשעה באב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/07/20 21:17 ז באב התשפ

שאלה

היי, רציתי לשאול אם מותר בצום יז בתמוז לשמוע מוזיקה שהיא שקטה ואיכותית (נניח כמו של ישי ריבו מהשירים היותר שקטים שלו..)?

בנוסף רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות במשך היום, הבנתי שאני צריכה לחשוב עם עצמי על מי אני ואיך אהיה בנאדם יותר טוב, ולהתאבל וולחשוב מה אני יכולה לתקן, אבל אי אפשר כל היום פשוט לשבת ולחשוב, וגם ללמוד תורה אני לא יכולה כל היום, אני יכולה ללמוד איזה משהו קטן, אפילו שיעור תורה שלם, אבל לא כל היום, אז מה אני כן אוכל לעשות במשך שאר היום?

תשובה

שלום רב.

יישר כח על הפניה. לצערינו יז תמוז כבר עבר, אבל אולי התשובה תועיל לתשעה באב.

ביז בתמוז מותר לשמוע מוזיקה שקטה אולם בתשעה באב יש להחמיר.

לגבי יז בתמוז - באמת את יכולה להתנהג כרגיל, ורק להקדיש דקות מספר להתבוננות ולתיקון. לעומת זאת, בתשעה באב באמת אנחנו צריכים להתרכז באבלות -לפחות עד חצות היום. לשם כך אפשר וכדאי לעסוק בדברים שקשורים לחורבן. החל מלימוד פרקי הנביאים שהתיחסו לחורבן, וכלה בעיסוק בשואה ובסבל העם היהודי מרדיפות ומהאנטישמיות המודרנית.

בהצלחה רבה,

טוביה