צום בתשעה באב וביום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/07/20 19:22 א באב התשפ

שאלה

ב- 1.4.20 עברתי צינתור במחלקת טיפול נמרץ לב בבי"ח בילינסון. ב-28.6.20 בביקורת כתבה מנהלת יחידת הצינטורים : לאחר אנגיופלסטיה מורכבת ל-LM-LCX KAD עקב NSTEMI ידוע על תפקוד LV תקין עם היצרות קשה על פני המסתם האורטלי אסימטומתי מבחינה קרדיאלית.

חש בטוב. נראה צעיר לגילו. בשלב זה החלטה על טיפול שמרני ומעקב אחת לשלושה חודשים במרפאת טאבי.

אני מטופל בוקר וערב בשמונה סוגי תרופות.

השאלה : מה הדין, האם עלי לצום בתשעה באב ויום כיפור ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי להרים טלפון לרופא המטפל ולשאול אותו לגבי הצום. לפי מיטב הבנתי אין מקום וצורך לצום במצב כזה, אבל יתכן שראוי ביום כיפור לשתות פחות מ-40 סמ"ק מים כל 9 דקות, או 30 גר' לחם כל 9 דקות. אבל כל זה כפוף להוראות הרופא המטפל.

חודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ