צום בתקופת תהליך החלמה ממחלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/07/20 08:01 יז בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב,

אני ב"ה בשלבי החלמה ממחלה (שלבקת חוגרת) שגרמה לי לחולשה, ירידה במשקל (הגעה לתת משקל) והרבה כאבים. כעת ב"ה מרגישה יותר טוב, אבל עדיין לא חזרתי לכוחי ויש לי כאבים מדי פעם ומראה תסמינים. אני בדר"כ צמה בי"ז בתמוז, אך עכשיו לא בטוחה אם זה כדאי. לא שאלתי רופא. הבנתי שי"ז בתמוז זהו צום שחולה פטור ממנו, אבל אני לא בטוחה אם אני נחשבת לעניין זה. האם תוכל לכוון אותי בבקשה אם אני אמורה לצום או לא? (או אם זה תלוי בתנאים מסויימים, מה הם?)

תודה רבה, ומתנצלת על ההתראה הקצרה

תשובה

שלום וברכה

במצב הזה אסור לך לצום.

הגוף חלש. המערכת החיסונית מוחלשת.

וההלכה לא רק שאינה מחייבת לצום במצב הזה, אלא אוסרת.

ובעזרת ה', תתחזקי ותשובי לאיתנך.

הדבר כמובן אינו מונע מלהיות שותף באבל על חורבן ירושלים, ובעיסוק במה שחסר לנו עתה.

כל טוב ורפואה שלמה