צום ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/09/21 09:18 ח בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב,

אשמח להתייעץ איתך לגבי צום יום כיפור.

אשתי בהריון בסיכון, סוף שבוע 30, הריון ראשון. יש לה בעיה קרדיולוגית שבגללה היא מיועדת ללידה קיסרית לפני המועד, כי לידה טבעית יכולה להיות מאוד מסוכנת בשבילה, והיא במעקב הריון צמוד. בגלל הבעיה שלה עשינו טיפולי פוריות כדי להיכנס להריון.

מבחינת הקרדיולוג- אין מניעה מלצום, הצום עצמו לא מסוכן לה בתור חולה קרדיולוגית.

עם זאת, הרופאה להריון בסיכון אמרה שעליה להקפיד על שתייה של לפחות 2 ליטרים.

האם באפשרותה לצום עם שתייה לשיעורין? או שבעינייך זו אינה אינדיקציה מספיקה?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה הריון שמח ומוצלח, ותבשרו לנו בשורות טובות.

זהו הריון בסיכון, והיא חייבת לשמור על עצמה ועל העובר.

ועל כן, אם לשיעורין מספיק - לחיי, ואם לא - לשתות באופן מלא.

כל טוב ושנה משמחת