צום ביום כיפור לאחר הפלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/20 19:16 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום,

לפני כשלושה שבועות עברתי הפלה בשבוע 10 (באמצעות כדורים לאחר שלא היה דופק לעובר).

מאז יש לי דימומים וחולשה מסויימת, ואני חוששת מהצום ביום כיפור מכיוון שבאופן כללי קשה לי מאוד בצומות.

האם ישנן הנחיות מיוחדות לגבי הצום? האם ניתן להקל ולשתות לשיעורין?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראשית ולפני הכל - חיזוק ועידוד לתחושות הקשות שלך. מעט מעט נחמה יש בהכרה שב״ה שלא נולד עובר פגום, אבל זה בוודאי נותר מצלק. יהי רצון שייפתחו בפנייך שערים חדשים בשנה הקרובה.

אם את עדיין מדממת וחלשה - אל תצומי.

את כמובן יכולה להתחיל ״לשיעורין״, אבל לא חייבת.

כל טוב ושנה טובה ומבורכת