פתיחת אתר בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/19 20:25 ו בשבט התשעט

שאלה

שלום לרב,

שמי יהונתן, אני בונה ומקדם אתרים, יש לי בעיה קטנה שאני לא יודע איך לפתור אותה.

יש לי אתר לעיצוב הזמנות לחתונה שבניתי וקידמתי בגוגל כבר כמה שנים(https://www.cell-design.co.il/)

הבעיה היא שבאתר מותקנים תוספי קאש ומהירות שלא נותנים לי אפשרות להשתמש בשירותי סגירת האתר בשבת(לדוגמה: holyclock)

מצד אחד אני מאוד רוצה לסגור את האתר בשבת כדי שלא תיהיה אפשרות לשלם דרכו ולעצב דרכו ביום השבת אבל מצד שני אם אני יסיר את התוספי מהירות, עבודת הקידום של האתר תיפגע,

אני כרגע מנסה למצוא פתרונות אחרים לסגירת האתרים בשבת, במקרה ואני לא יצליח למצוא, מה אני צריך לעשות במצב כזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שצריך למצוא את כל האפשרויות הטכנולוגיות כדי לסגור את האתר בשבת, ואסור להנות מהפעילות שנעשת בו בשבת באיסור.

אבל אם חלילה לא תצליח בכך יש הרבה שאלות שמתעוררות, אבל לעניין שאלתך אודות האם מי ששילם לך בשבת דרך האתר האם הכסף נאסר? נראה שמכיוון שאין כסף ממשי, אלא המשלם פונה לבנק שיעביר לך את הכספים מהחשבון שלו לבנק שלך. הבנקים לא עובדים בעו"ש בשבת אלא במוצאי שבת, על כן יתכן שאין כאן איסור על הכספים שיועברו באמת רק ביום א' לחשבונך. אבל זה דחוק מאד ולא ראוי שהאתר יעבוד בשבת, ויהי שכרך מן השמים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ