פעילות ספורטיבית ליד בנים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/05/19 18:23 יד באייר התשעט

שאלה

ותודה רבה על האתר.

יש לי כמה שאלות

בכל השאלות הכוונה לסביבות גילאי 14-15.

1. אנחנו לומדות בבית ספר חילוני ואנחנו אוהבות לרוץ/ לשחק משחק ספורט, לפני השיעור (גם בשביל הכיף וגם בשביל ללמוד יותר טוב) הבעיה שבנים יכולים לראות אותנו. זה מותר? מה יכולה להיות הבעיה? (הכוונה לסביבות גילאי 14-15) .

2. בשיעורי ספורט לפעמים הבנות משחקות ליד הבנים.

אז אנחנו משחקות ומשתדלות לא כל כך לרוץ, הבעיה שאני לא יודעת איפה הגבול- כאילו מה בדיוק מותר ומה בדיוק אסור.

3. מותר לרכוב על אופנים עם מכנסים רחבים וחצאית מעל- כי כאשר יורדים מהאופנים החצאית קצת מתרוממת?

4. מותר לשחק במגרש כאשר יכול להיות שיעברו גברים ליד? ואם במגרש עצמו יש גברים אז מותר?

5. אם אני ממהרת למשהו מותר לי לרוץ?

6. מותר לרוץ איפה שלא כל כך עוברים אנשים אבל יכולים לעבור איזה איש אחד או שנים?

בקיצור, אני לא יודעת מה בדיוק אסור. ואם הכל אסור, אז איך/ איפה אפשר לעשות ספורט??

ממש תודה רבה!

תשובה

שלום

על פי מזמור יט בתהילים, אורו של הבורא מתגלה בעולמנו בשתי פריזמות עיקריות- הטבע, והמוסר. או בשפת המזמור- השמים והתורה.

על פי רבינו הרמב"ם בספר משנה תורה, הספורט, או בעברית- ההתעמלות, הוא ענף של עבודת השם, בכך שהאדם דואג לבריאות גופו. ובזה שהגוף נאמן לטבעו הבריא, אור השם מתגלה באדם.

יחד עם גילוי האור בגופנו הבריא, עלינו לדאוג לרוחנו הבריא. למוסר התורני.

על כן, צריך למצוא את ההשקה הנכונה בין הערך של עשיית ספורט, ובין הערך של שמירת הצניעות על פי המוסר התורני. זאת את מבקשת בשאלתך, והדבר מלמד על מעלתך.

נוסף לערך שמירת הגוף, ישנו גם ערך בהנאה מותרת, וגם בזה, יש לשמור על שלימות המוסר.

לשאלותיך-

מותר לרוץ ולשחק במקום המיועד לבנות, אשר בנים לא אמורים להיות שם. ובזה שאת רצה דוקא שם, הקפדת על הצניעות.

במקום מעורב אין לרוץ ולשחק בשחרור ולקפוץ ולצעוק וכדומה. שם הביאי לידי ביטוי את צניעות הילוכך ודיבורך.

מותר לרכב על אופניים כפי שתארת.

אם את ממהרת מאד, מותר לרוץ. ומידה ראויה להמעיט מכך ברשות הרבים.

במקום או בשעה שלא אמורים לעבור אנשים, מותר לרוץ לשם התעמלות, ולשם הנאה.

כל טוב