פעילות חינוכית דתית ליום הזיכרון ליצחק רבין

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 09/11/19 23:58 יא בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב,

האם יש לרב רעיונות לפעילות תורנית חינוכית ליום הזיכרון ליצחק רבין, שתתאים לקהל תורני ו/או דתי ימני?

תשובה

שלום וברכה,

אני בתפיסה שגם את ימי הזיכרון הממלכתיים יש לציין באופן שגם משמר את יחודו ועניינו של היום, אבל מתוך משקפיים תורניות- אמוניות- דתיות.

להבנתי, ביום הזיכרון לרצח רבין ניתן להעביר שיעורים/למידה בצוותא על נושא של אהבת כלל ישראל במקורותינו, חשיבות כף זכות, וחשיבות אחדות העם כערך דתי תורני עליון.

כמובן ניתן גם להספיד את המנוח בזכויותיו המרובות כמי שזכה להיות שליח ההנהגה העליונה בתור רמטכ"ל להוביל את צבא ישראל להצלת כלל ישראל במלחמת ששת הימים ולשחרור עיר הקודש, את יושרתו הרבה וכו', את דאגתו לכלל ישראל וכו'. כללו של דבר- להתמקד במעלותיו של המנוח מנקודת מבט תורנית, ולהפוך אותן למודל התחזקות לשומעים ביראת שמיים.

לגילוי נאות אדגיש נקודה מסוימת- באופן אישי אני חושב שדרכו הפוליטית של המנוח היתה שגויה. יחד עם זאת, עלינו לחנך לבגרות נפשית מספקת להבין שאפשר וצריך לכבד את האחר גם אם איננו מסכימים, וכן לחנך למצוא את הזכות והסנגוריא על כל אדם, וכן לחנך לשמירת כללי המשחק הדמוקרטיים, וכן לחנך לאהבת חינם ולאחדות העם.