פסילת סוכה כדי שיהיה ניתן לשבת בה בשמחת תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/19 17:16 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב, שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה;

הסוכה שלנו נמצאת בפרגולה גדולה שבכל ימות השנה מכוסה בברזנט. לקראת סוכות אנחנו מגלגלים את הברזנט ומרימים את הסכך (שלבי עץ)שמכסה את הפרגולה באופן קבוע (תחת הברזנט).

בחג שמחת תורה יש לנו אורחים רבים לסעודה ואנחנו רוצים לארח אותם בפרגולה. כמובן שאסור לשבת בסוכה הכשרה משום 'בל תוסיף', אבל האם ניתן לכתחילה לפסול אותה בהושענא רבא לאחר הסעודה האחרונה בסוכה? האם יהיה מותר לי לפסול את הסוכה ע"י כיסויה מחדש בברזנט?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

כל טוב ושנה טובה