פסטה חלבית וסכום בשרי

חדשות כיפה רבני כושרות 13/12/18 20:40 ה בטבת התשעט

שאלה

הילדים שלי חיממו בטעות פסטה בשמנת במיקרוגל ואכלו בצלחות חרסינה בשריות עם סכו"ם בשרי, את הצלחות הבנתי שאמורים לזרוק, מה דין הסכו"ם וכיצד מכשירים אותו?

תשובה

שלום וברכה

לא ממש ברור לי מהתיאור אם הפסטה חוממה במיקרוגל בצלחות הבשריות.

אם היא חוממה בצלחת חלבית ורק לאחר מכן הועברה לצלחות בשריות באמצעות כף וכדומה - הצלחות כשרות (כלי שני אינו אוסר בדיעבד), וגם הכפות שאכלו בהם כשרות, היחידה שצריכה הגעלה היא הכף שבה לקחו מהצלחת החלבית.

אם כוונתכם שהפסטה כבר חוממה בצלחת בשרית - כל הצלחות שבהן הפסטה חוממה נאסרו (וחרסינה אכן אי אפשר להגעיל), ובמקרה זה את הכפות יש להגעיל - להרתיח מים בקומקום או בסיר, וכאשר הם מבעבעים להכניס את הכף (אפשר חצי חצי).

בברכה

יצחק דביר