פסח

חדשות כיפה רבני כושרות 20/04/19 21:54 טו בניסן התשעט

שאלה

שלום רב

אני יודעת שאני מעט חרדתית. אחרי ניקיונות והכנות מרובים אבקש לשאול על 2.

1. ביום שישי בצהריים בזמן שהכנסתי את הקניות לארון ראיתי לצערי לכלוך חמץ (שארית גרנולה) על המסילה בארון. מיד ניקיתי וגרדתי. אחרי שניקיתי אני חושבת ששטפתי ידיים ובכז בקצה הציפוןרן (שהיא קצרה) היה לכלוך מעט חום שנשאר. הוא נשאר הרבה זמן גם למחרת בבוקר ראיתי אותי... בשבת אחהצ ואיני זוכרת אם אז ראיתי את הלכלוך אך יש סיכוי שאולי עוד היה..קססתי ציפוניים והייתה לי הרגשה בפה שיש משהו מתחת לציפרן למרות שכאמור היא קצרה. האם חלילה אכלתי חמץ? אציין שביממה האחרונה שטפתי ידיים מספר פעמיים. התעסקתי עם אוכל וכו..האם גם הכלים נפגמו?

2. בנוסף. ביום שידי ראיתי לכלוכים קטנים על דלת הארון ניקיתי מיד עם סמרטוט. לצידי היו כיריים חמות ועל אחת הלהבות סיר..האם לחשוש שבזמן שניקיתי נפל על הכיריים ואולי הלעלוך היה חמץ?

תודה ומועדים לשמחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כח על ההקפדה הרבה בענייני פסח.

במקרה זה איני רואה כל חשש למעשה.

חג שמח!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן