פסוק לפי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/21 22:42 טו בתשרי התשפב

שאלה

בהמשך לתשובתך הקודמת: בקשתי פסוק עם דמו של בני לבר המצווה שמו עילאי יוסף.

לשאלתך, הוא נולד בי״ג תשרי החלטנו על שמו ובמקרה ביום הברית גילינו שזהו היום שהאושפיזין הוא יוסף ועלה לי הפסוק ״יוסף… אושפיזין עילאין קדישין״, בערך וזה ריגש אותנו מאוד אבל איך הפסוק הוא באמת שאפשר להשתמש בו?

את העלייה לתורה החלטנו לעשות בשבוע של פרשת נח כדי שנוכל לארח את כל המשפחה ולחגוג מבלי להכשיל את כולם בחג הסוכות ללא סוכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שבוע טוב ומועדים לשמחה,

על יוסף יש בהחלט הרבה פסוקים נפלאים.

וזה מתאים גם לתאריך.

נראה שהמתאים ביותר הוא ״בן פורת יוסף בן פורת עלי עין״.

רש״י מפרש ש״בן פורת״ משמעו ״בן חן״, ו״בן פורת עלי עין״ משמעו: ״חנו נטוי על העין הרואה אותו״.

מה יכול להיות מתאים יותר לבר מצווה ?

כל טוב ובשעה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן