פירות כלאיים ובגד שענטז

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/01/20 22:41 ב בשבט התשפ

שאלה

שלום רב לכבודו,

בספר ויקרא פרק יט' רשום כי

"יט אֶת-חֻקֹּתַי, תִּשְׁמֹרוּ--בְּהֶמְתְּךָ לֹא-תַרְבִּיעַ כִּלְאַיִם, שָׂדְךָ לֹא-תִזְרַע כִּלְאָיִם; וּבֶגֶד כִּלְאַיִם שַׁעַטְנֵז, לֹא יַעֲלֶה עָלֶיךָ. "

אשמח לדעת מה מה נחשב "כלאיים", האם זה אומר שעגבניות שרי (שהם המצאה ישראלית) זהו כלאיים? ומהו בגד שענטז.

תודה רבה לכבוד הרב שיענה על שאלתי.

תשובה

שלום לך,

יש כמה סוגי כלאים:

כלאי בהמה - הכלאות אסורות

כלאי זרעים - כמפורש בפסוק - אסור לזרוע שני סוגי זרעים ביחד אלא במרחקים מסוימים.

הגדרות מהם שני סוגים בהלכה, מורכבות ושונות מהגדרות שאנו מכירים. {אם נושא זה מענין אותך - תעיין באתר מכון התורה והארץ ובפרט בתשובות של הרב יהודה עמיחי}ץ

כלאי בגדים - אסור ללבוש בגד בו מעורבים צמר ופשתים. {שאר המינים מותרים}

בברכה דוד לוי