פירוש חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/11/20 23:16 יב בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לפרש חלום שחלמתי על חתול שרדף אחרי בחלום,

זה התחיל מכך שנעלתי אותו במקום כלשהו , לא יודעת למה ואז הוא השתחרר והתחיל לרדוף אחרי.

בחלום הרגשתי את הכעס של החתול עלי ועל כמה שהוא רע..

רציתי לדעת למה חלמתי חלום כזה ..

תודה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. הרבה פעמים כוח הדמיון מרכיב בחלום דברים שונים מהקשרים שונים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין מה לדאוג.